Incalzire in pardoseala

Sistemele de incălzirea în pardoseală reprezintă una dintre soluțiile cele mai inovatoare și eficiente, asigurând un confort termic ridicat al locuințelor. Față de alte sisteme clasice de încălzire, sistemele în pardoseală au o durată de viață mult mai mare și confortul este garantat.

Acestea au la baza un circuit de conducte prin care trece agentul  termic, asigurând astfel o încălzire rapidă și uniformă a încăperii. reprezintă modul cel mai eficient din punct de vedere energetic. Principalele avantaje? Senzația de pardoseală caldă și faptul că oferă suficient spațiu pentru amenajarea interioară a încăperii.

Trebuie ținut cont de un aspect foarte important: pentru ca sistemul de încălzire în pardoseală să funcționeze în parametrii optimi, trebuie să existe la bază un proiect al instalației, dimensionat corespunzător și ca materialele folosite să fie de cea mai bună calitate și certificate.

Sistemul de incalzire in pardoseala reprezinta unul dintre cele mai cerute sisteme de incalzire a cladirilor, incalzire ce se realizeaza prin montarea tevilor sub nivelul pardoselii,  prin care trece agentul termic, asigurand o degajare si repartizare uniforma a caldurii la nivelul intregii suprafete a pardoselii si un confort termic ridicat. Incalzirea in pardoseala poate fi realizata in doua moduri: cu agent termic care se preia prin niste tevi montate in pardoseala sau eléctrica, cu ajutorul unor cabluri electrice montate in pardoseala.

Sistemul de incalzirea in pardoseala este foarte sigur si eficient. Datorita temperaturii ridicate la nivelul pardoselii si mai redusa la nivelul capului, incalzirea prin pardoseala este recomandata pentru spatiile cu deschidere mare, aflate la parter, sub casa scarii, la mezanin, dar si in spatii foarte inalte precum hale industriale, sali de sport, spatii expozitionale si altele.

Mai multe despre sistemul de incalzire in pardoseala

O conditie importanta in functionarea eficienta si fiabila a sistemului de incalzire in pardoseala este reprezentata de o proiectare atenta, performanta si profesionala. Un proiect bine conceput si un montaj corespunzator este conditia asigurarii unui confort ridicat si sigur. O executie necorespunzatoare a incalzirii in pardoseala atrage o serie de probleme serioase in functionalitate si exploatare, precum incalzirea excesiva a pardoselii. Un alt aspect important pentru incalzirea prin pardoseala, este alegerea componentelor realizate din materie prima de calitate superioara,  pentru a nu compromite fiabilitatea sistemului.

La incalzirea in pardoseala eléctrica, datorita inertiei mici a cablurilor, incalzirea pardoselii se face mult mai usor asigurand mai rapid senzatia de confort.

Temperatura scazuta de functionare a instalatiei este un argument important in favoarea sistemului de incalzire prin pardoseala. Indiferent de solutia de finisare aleasa pentru pardoseala, sistemul de incalzire in pardoseala ofera o senzatie de caldura placuta sub picioare. In plus, datorita faptului ca acest sistem este complet montat sub pardosea, ofera posibilitati multiple in amenajarea  interioarelor.

Sistemele de incalzire in pardoseala sunt solutia perfecta pentru incalzirea interioarelor.