SISTEME DE INCALZIRE ELECTRICE

sisteme de incalzire electrice

Cele mai utilizate sisteme de incalzire electrice sunt încălzirea prin pardoseală electrică și centralele termice electrice.

Centralele termice electrice

Centralele termice electrice sunt sisteme de încălzire electrice pentru prepararea  agentului  termic distribuit către calorifere. Centralele termice electrice care au puteri nominale între 6kW și 28kW, sunt folosite cu preponderență pentru incălzirea unui apartament sau a spațiilor de locuit care au dimensiuni mai mici. Ele sunt dotate cu o rezistență electrică prin care trece apa pentru a fi încălzită. La putere ridicată a temperaturii, apa încălzită este distribuită ca agent termic către calorifere pentru încălzirea încăperilor. Centrala termică electrică este alegerea cea mai bună ca sistem de încălzire a unei locuințe acolo unde nu există  sursă de gaze naturale. Principalul avantaj al alegerii centralelor termice electrice ca sistem de încălzire electric, este faptul că acestea au dimensiuni reduse, nu ocupă spațiu și sunt ușor de utilizat. Avănd în vedere că nu are tubulatură de evacuare, centrala poate fi montată în orice cameră închisă și nu are nevoie de o cameră specială.

Centralele termice electrice cu puteri nominale mai mari de 28kW sunt utilizate ca sisteme de încălzire a agentului termic pentru suprafețe mari de locuit,hale,clădiri industriale s.a.m.d.

Sistemul de încălzire electric prin pardoseală

Sistemul de încălzire electric prin pardoseală se realizează cu ajutorul unor cabluri electrice sau covorașe electrice și este utilizat numai pentru incălzirea încăperilor. Poate fi folosit pentru orice suprafață de încălzit, dar în mod special pentru anumite zone cum ar fi băi, bucătării s.a.m.d. Deasemenea, există sisteme de încălzire prin pardoseală și pentru degivrarea suprafețelor exterioare, ca terase, scări, trotuare, parcări, garaje etc.

Pentru un randament optim al temperaturii se utilizează montarea unui termostat pentru reglarea temperaturii din încăpere, precum și a temperaturii din pardoseală cu ajutorul unui senzor de pardoseală. Un alt aspect este că timpul de încălzire al pardoseli este scurt. Toate acestea, asigură un consum de energie optim și redus. Și la sistemele electrice de degivrare pentru exterior se folosește montarea unui termostat și senzor pentru degivrare.

Sistemele de încălzire electrice prin pardoseală pot fi utilizate pentru orice tip de pardoseală, lemn, gresie, piatra, etc. Sunt sisteme de încălzire confortabile, nu ocupă spațiu, căldura se distribuie uniform și asigură un grad de igienă ridicat. Puteți opta pentru unul dintre sistemele de încălzire electrice în funcție de nevoile și cerințele fiecărei locuințe sau spațiu.

Arteni Therm vă stă la dispoziție cu cele mai bune servicii și soluții complete, adaptate nevoilor dumneavoastră. Apelați cu încredere la echipa Arteni Therm.