Încalzire prin pardoseală

incalzire in pardoseala

Informații generale despre sistemul de încalzire prin pardoseală

Sistemul de încălzire prin pardoseală reprezintă unul dintre cele mai noi și căutate sisteme de încălzire a încăperilor. Încălzirea în pardoseală este opțiunea care are nenumărate avantaje. Încălzirea în pardoseală cu agent termic se realizează prin montarea țevilor sub pardoseală, prin care trece agentul termic, asigurănd astfel un confort termic la nivelul pardoselii, prin degajarea și repartizarea uniformă a căldurii. Dacă instalația de încălzire este montată și funcționează corespunzător, temperatura în pardoseală nu poate depăsi 29°C. Sistemele de încălzire prin pardoseală funcționează cu temperaturi scăzute ce nu depășesc 45°C, agentul termic se obține de la centralele cu condensare, panouri solare, pompe de căldură.

Incălzirea prin pardoseală are nenumărate avantaje, precum:

  • Sistemele de incălzire în pardoseală asigură repartizarea uniformă a temperaturii pentru un confort necesar în încăpere;
  • Instalația de încălzire în pardoseală fiind complet montată în podea asigură opțiuni nelimitate de amenjare a spațiilor interioare;
  • Reducerea consumului de energie cu păna la 15% comparativ cu sistemele de incălzire clasice;
  • Confortul termic oferit de incălzirea în pardoseală asigură o senzație plăcută de căldură la nivelul tălpilor;
  • În camere și spații foarte înalte se asigură o eficiență crescută a încălzirii;
  • Se poate folosi orice tip de finisaj pentru pardoseală (gresie, marmură, parchet etc.)

Recomandări privind instalarea sistemul de incălzire prin pardoseală

Încălzirea prin pardoseală este recomandată în mod special în spații deschise, încăperi aflate la parter, camere foarte înalte, cum ar fi: camere de zi, holuri, spații de expunere și magazine cu deschidere mare, hale etc.

Alegerea și instalarea unui sistem de incălzire prin pardoseală

Un aspect important pentru incălzirea prin pardoseală este alegerea componentelor de calitate pentru a nu compromite fiabilitatea sistemului. De aceea este recomandat ca sistemul de încălzire în pardoseală  să fie recomandat și proiectat de specialiști în domeniu. Un proiect bine conceput și montaj corespunzător este condiția asigurării unui confort sporit și sigur. Un montaj necorespunzător poate crea nenumărate probleme în funcționalitatea sistemului de încălzire prin pardoseală.

Garanție și service de specialitate

Cu sigurantă prin alegerea și instalarea încălzirii în pardoseală de către specialiști, aveți garanția unui sistem bine conceput, o bună funcționare a instalației, confort optim în exploatare și fiabilitate îndelungată.

Sistemele de încălzire prin pardoseală sunt soluția perfectă pentru încălzirea interioarelor.